Andromeda

wrz 21, 2015

Acerola - Sok z Aceroli

Acerola - wiśnia z Barbados

 

Dziś kilka zdań o jeszcze niedawno bardzo popularnym soku z ACEROLI !!! Warto powrócić do picia tego soku bo Acerola zawiera aż 30 razy więcej witaminy C niż cytryna!!!

 

 Acerola ( Malpighia glabra ) - Malpigia granatolistna zwana również Wiśnią z Barbados jest rośliną występującą w rejonie Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej.

Acerola znana jest na całym świecie przede wszystkim za najwyższą zawartość witaminy C w 100 gramach ze wszystkich owoców świata.

ACEROLA to krzew lub drzewo do 6 m wysokości pochodzące z Wysp Karaibskich. W naturalnych warunkach ciepłego klimatu Acerola kwitnie i owocuje przez cały rok (owoce są bardzo podobne do naszych wiśni).  Owoce są smaczne - soczyste, miękkie i kwaśne, dzięki temu posiadają orzeźwiający smak.  Można je jeść na surowo lub przetwarzać na dżemy, napoje, soki i inne produkty. Świeże owoce szybko się psują, toteż ich transport nie jest zalecany. Acerolę można też z powodzeniem suszyć i później proszkować. Sproszkowana Acerola wykorzystywana jest do produkcji środków zawierających naturalną witaminę C.

 

Inne produkty zawierające Acerolę

- Acerola kapsułki

- Acerola kapsułki do ssania

- Acerola w proszku


                                                   

Pozostałe wartościowe składniki owoców Aceroli: flawonoidy, antocyjany (cjanidyna, pelargonidyna, malwidyna), karotenoidy (przeważająca ilość β-karotenu), prowitamina A, witamina E, witamina PP, witaminy z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), żelazo, wapń, mangan, fosfor.

 

Dzięki flawonoidom, antocyjanom, karotenoidom komórki chronione są przed niszczącym działaniem wolnych rodników powstających podczas procesów utleniania. Związki te wspomagają działanie witaminy C, wykazują także wiele innych pożytecznych właściwości, np. niezastąpione w utrzymaniu dobrego zdrowia i sprawności, co dotyczy nie tylko przeziębienia, grypy czy popularnych infekcji ale także przewlekłych chorób cywilizacyjnych, takich jak: choroby serca, miażdżyca, nowotwory. Stosowane także jako naturalny filtr chroniący skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego (UVA).               

100 % SOK Z MIĄŻSZEM Z ACEROLI!!! WZMOCNIJ SWOJĄ ODPORNOŚĆ I TWOJEGO DZIECKA NA NOWY ROK SZKOLNY

 

Wyciąg z Aceroli  możecie kupic TU -->>

 

Pozytywne właściwości owoców Aceroli:

wzmacnia budowę naczyń krwionośnych,

pomaga utrzymać serce w dobrej kondycji, poprawia funkcjonowanie układu krążenia

przyspiesza proces leczenia przy przeziębieniach (wzmaga produkcję przeciwciał),

odgrywa ważną rolę w procesie produkcji niezbędnych enzymów,

poprawia odporność,

uczestniczy w procesie produkcji kolagenu (główne białko tkanki łącznej),

chroni komórki naszego organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników,

poprawia wchłanianie żelaza,

zapewnia dobry stan dziąseł,

poprawia funkcjonowanie układu nerwowego,

eliminuje zmęczenie.

 

Acerola jest więc idealna w walce z grypą i przeziębieniem dla dorosłych i dzieci. Sok z aceroli jest szczególnie dedykowany najmłodszym w okresach częstszych przeziębień i infekcji.  Już teraz w Polsce dostępna jest  łatwo przyswajalna, naturalna witamina C bez dodatku cukru i nie tylko w postaci tabletek czy proszku tylko w  100% naturalnego soku  z miąższem.

« Powrót

Copyright 2024. All rights reserved.

made by Esencja Studio